DITTE WENDELBO PILGAARD

Læs om Ditte Wendelbo Pilgaard, der tager springet til et ukendt land. Om at søge job og få arbejde i Dubai og hvilke fordele og ulemper, der er ved at arbejde i Mellemøsten.

 

"Jeg mener, at netværket er meget afgørende for at finde job i Dubai. Det er selvfølgelig også vigtig at gøre sig bevidst, at arbejdspladsen og vilkårene er anderledes end under danske forhold."

 

Denne artikel er den første i en serie af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt. Om de glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til hverdagen, jobsøgning, arbejde, karriere.

Ditte Wendelbo Pilgaard -

Tog springet med bind for øjnene!

 

Dubai, den 3. marts 2015

Hvor længe har du været i Dubai og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg flyttede til Dubai i august 2007 i forbindelse med min mands udstationering. Jeg havde ikke hørt om Dubai, før min mand præsenterede mig for ideen, men jeg har heldigvis aldrig fortrudt, at vi tog springet og flyttede herned.

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag / dit virke / din karriere i Dubai?

 

Jeg arbejder hos ED&F MAN Sugar, en af verdens største leverandører af sukker. Mit job er at eksekvere de handler, som sælgeren indgår. Det kan være kontrakter, hvor sukker enten transporteres med container eller som bulk cargo. Jeg sørger for planlægning/booking af shipments, dokumentation, betalingsbetingelser/betalinger, forsikringer m.m og har derfor kommunikation med kunder og leverandører, banker, internt i koncernen osv for at sikre, at alle parter er ”on the same page”, så der ikke opstår uoverensstemmelser i forhold til kontrakten. Jeg arbejder kl. 9-17, 4 dage om ugen. Arbejdsdagen er afbrudt af ”school pick up”.

 

Hvilke tre ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

 

Hvis jeg skal nævne de 3 ting, jeg sætter mest pris på ved at arbejde i Dubai, må det være at;

 

  • arbejde i et international miljø, hvor både kunder, samarbejdspartnere og kollegaer kommer fra forskellige lande med vidt forskellige kulturelle baggrunde
  • udfordre og udvikle mine faglige kompetencer
  • have sociale relationer med kollegaer

 

De tre ting som jeg sætter mindst pris på er;

 

  • også her, de store kulturelle forskelle, som til tider går mig på nerverne... Begrebet ”Insh Allah” sætter ofte min professionelle punktlighed på prøve og lad os bare sige, at der er forskellige fortolkninger af ”URGENT”.
  • den meget skrabet lovgivning som skal beskytte medarbejdere i Dubai... på det punkt, er Danmark langt foran.
  • for mange mænd i min branche.

 

Hvad er forskellen for dig på at arbejde i Danmark og Dubai?

 

Der er ikke forskel på mine konkrete arbejdsopgaver, hvad enten de udføres i Dubai eller Danmark. Men jeg savner helt klart danske kollegaer, og det ville være et stort plus, hvis der kom større fokus på medarbejdernes trivsel og bare generelt bedre vilkår ala barnets første sygedag, omsorgsdage, lang barsel, 6 ugers ferie m.v.

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai, og hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

 

Jeg mener, at netværket er meget afgørende for at finde job i Dubai. Det er selvfølgelig også vigtig at gøre sig bevidst, at arbejdspladsen og vilkårene er anderledes end under danske forhold.

 

Hvad har været din/dine største succesoplevelse(r) i Dubai?

 

De største succesoplevelser i Dubai har uden tvivl været at møde så mange nye skønne og fantastiske venner og få 2 velskabte drenge – så det er der ikke meget ”business” over haha...

 

Hvad er dit favoritsted i Dubai (for business, for cocktails, for at slappe af, at bo…)?

 

Jeg bor i The Lakes og har boet her de sidste 5 år... forhåbentlig skal jeg først flytte herfra den dag, containeren skal pakkes og sejles retur til Danmark.

 

Jeg synes, Al Qasr har mange gode restauranter og deres fantastiske Friday Brunch er et must... Le Petite Maison er også en favorit, når der skal spises god mad... og Bussola til en hurtig og hyggelig pizza... der er så mange valgmuligheder...

 

Hvad har det betydet for dig at være medlem af DBWD?

 

Det har været både sjovt og lærerigt at være medlem af DBWD. Der har været mange virkelig gode arrangementer, hvor jeg har følt mig underholdt og inspireret. Og så er det jo bare en kæmpe bonus, at mødes med alle de fantastiske ”damer” en gang om måneden.

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required