DORTE JOHANSEN
Lulu Mahaini

Dorte Johansen -

Dubai er oftest enten eller - Dorte var en af de heldige.

 

 

“Man skal være klar til enten at lægge mange arbejdstimer eller være heldig at finde et deltidsjob, der desværre ikke hænger på træerne. Jeg kender til mange, som arbejder som assistent teachers på deres børns skoler, hvilket giver dem fridage og ferie sammen med børnene.”

“Danish Business Women Dubai gør også et kæmpe arbejde for at få nye og gamle medlemmer samlet, og laver gode arrangementer, som det er frivilligt at deltage i. Til disse arrangementer er det muligt at møde og netværke med andre danske kvinder i samme situation som en selv. “

 

Jeg hedder Dorte og har været i Dubai siden august 2015. Min familie og jeg flyttede herned grundet min mands udstationering for Carl Hansen og Søn; producent af danske klassiske designmøbler. Til familien hører også vores søn, Conrad på nu 8 år. Han går i skole på Gems International School Al Khail i grade 2.

Vi var så heldige, at jeg kunne være hjemme det første år og tage mig af opstarten af Conrad i skolen og samtidig hjælpe med at få styr på hjemmet her i Dubai – finde hus, biler, møbler, forsikringer, visa, læger etc. Efter 6 mdr. kunne jeg godt mærke, at lysten til at arbejde steg, og jeg begyndte at undersøge mulighederne for, at arbejde som sygeplejerske her i Dubai. Jeg havde det sidste år i Danmark arbejdet på psykiatrisk afd i Middelfart, men var ret sikker på, at jeg ikke skulle kaste mig i lag med psykiatrien hernede. Havde selv tænkt på en lægeklinik eller skole. Det viste sig så, at jeg slet ikke kunne få den DHA licens, det kræves for at arbejde hernede, da jeg ikke havde været uddannet længe nok ( havde kun været sygeplejerske i 1,5 år).

 

Jeg kastede mig så ud i at være selvstændig, men det gik op for mig, at selvom det, at kunne planlægge dagen selv, var tiltalende , så fandt jeg ud af, at jeg havde behov for at møde kolleger og kunder/klienter hver dag. På det tidspunkt startede jeg i et mentorforløb for medlemmer af DBWD. Gennem dette netværk og den enorme støtte jeg fik der, opstod chancen for at søge arbejde på en dansk klinik – Hårklinikken, hvor jeg var så heldig at få arbejde i august 2016. Klinikken behandler hårtab, uden kirurgi, for både mænd og kvinder, og jeg er ansat som Hair Consultant. Jobbet er deltid og jeg arbejder ca. 20 timer om ugen, hvilket giver mig masser af tid til familien, samtidig med at jeg kommer ud blandt andre.

 

Som arbejdende i Dubai, skal man være klar til enten at lægge mange arbejdstimer eller være heldig at finde et deltidsjob, der desværre ikke hænger på træerne. Jeg kender mange, som arbejder som assistent teachers på deres børns skoler, hvilket giver dem fridage og ferie sammen med børnene, og der findes forskellige kvalifikationsbehov for disse jobs. Mange kvinder i Dubai er medfølgende hustruer, og det er ofte dem, der står for husholdning og school runs og alle aktiviteter med børnene, og jeg nød mit år uden job. At være så privilegeret at have tid og mulighed for at koncentrere sig fuldt ud om sine børn, det er en gave, som mange kvinder, især i DK, kan være misundelige over.

 

Det første år, uden job, var for mig vigtigt, da der her blev knyttet gode venskaber på kryds og tværs, både på skolen og i området omkring vores bopæl. Der findes masser af tilbud, både på nettet og i diverse foreninger, som man kan benytte sig af, og jeg kan kun anbefale at gøre dette. Ellers kan tiden som hjemmegående/medfølgende hustru godt virke lang og måske lidt ensom.

 

 

Danish Business Women Dubai gør også et kæmpe arbejde for at få nye og gamle medlemmer samlet, og laver gode arrangementer, som det er frivilligt at deltage i. Til disse arrangementer er det muligt at møde og netværke med andre danske kvinder i samme situation som en selv.

Til slut vil jeg understrege, at vi alle ( expats) er i samme båd, vi er alle hjemmefra, savner alle familien og vennerne derhjemme, men det giver muligheden for at udvide sin omgangskreds betydeligt.

Mvh Dorte

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required