INGVILL SOLBØ CHRISTIANSEN
Lulu Mahaini

Ingvill Solbø Christiansen

UAE er mulighedernes land - Kvinder bliver positivt modtaget i erhvervslivet.

 

 

Hvor længe har du været i Dubai, og hvad fik dig til at flytte hertil?

Jeg har boet i Dubai i to omgange, 6 mdr i 2008 og igen fra 2013. Vi flyttede hertil fra Singapore, hvor vi havde boet i 7 år, fordi min mands firma har hovedkontor her.

 

 

Hvor længe har du været medlem af DBWD, og hvad har det betydet for dig?

DBWD var ved at blive startet, da jeg var her første gang i 2008, og jeg syntes det lød som en strålende ide. Lige den type netværk jeg havde savnet, da vi først rejste ud. Så da jeg kom tilbage i 2013, blev jeg medlem af DBWD fra start. Det har givet mig genvej til et hyggeligt og inspirerende netværk, som jeg har stor glæde af, både personligt og professionelt. I DBWD møder jeg kvinder, der kan sparre og give gode råd både kulturelt, personligt og karrieremæssigt. Udover de månedlige møder har jeg deltaget i en entreprenørgruppe etableret af DBWD, hvor vi udvekslede viden og erfaringer omkring opstart af virksomhed i Dubai. Senest har jeg været med i DBWD's mentorordning. Det gav anledning til at stille skarpt på mine prioriteter, og jeg fik nogle venlige "spark bagi", som gjorde, at jeg kom godt i havn med flere af mine projekter.

Nu har jeg siddet i bestyrelsen i DBWD i 3 år, og føler at det giver god erfaring og energi at være med til at videreudvikle Danish Business Women Dubai i en retning, der tilgodeser medlemmernes behov.

 

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag/karriere i Dubai?

Mine dage er meget forskellige, da jeg har flere bolde i luften. Det passer mig fint, da jeg kan lide den fleksibilitet, det giver.

Med flere års erfaring fra International Marketing i bagagen, startede jeg min egen freelance marketing og kommunikations virksomhed, da vi boede i Singapore. I dag varetager jeg blandt andet PR og kommunikation for Milestone Systems MEA, en dansk virksomhed, der er førende indenfor software til videoovervågning. Det indebærer blandt andet, at jeg identificerer og skriver lokale kundehistorier, er ansvarlig for social media, styrer pressedækning til events m.m. Jeg har også haft opgaver indenfor rejseliv i Dubai, og arrangerer fra tid til anden guidede ture med en lokal partner.

 

Udover dette har jeg to bestyrelsesposter; i Norway House, et privat hjælpeprojekt i Cambodia, som jeg var leder for, da vi boede i Singapore, og i Danish Business Women Dubai, hvor jeg de sidste 3 år har været næstformand med hovedansvar for marketing.

 

Til sommer træder jeg dog ud af bestyrelsen i DBWD, da jeg flytter jeg hjem til Danmark. Vores to teenagere skal i skole i Europa, og det giver lige nu mening at være der. Det betyder desværre, at jeg træder ud af bestyrelsen i DBWD fra sommer, men da jeg fortsætter i mit job og min mand bliver her, vil jeg pendle en hel del og forhåbentlig deltage i flere af de kommende events.

 

Hvilke råd har du til andre kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

Benyt dig af de netværk der findes, det er den bedste indgang til jobs her. Vær fleksibel og villig til at prøve noget nyt.

 

 

Hvilke ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

UAE, Dubai er mulighedernes land, og jeg oplever, at kvinder bliver positivt modtaget i erhvervslivet. På minussiden er at ting tager tid, nogle gange rigtigt lang tid.

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai?

Gennem mit netværk har jeg stort set kunnet finde den information, jeg har haft brug for. Men at finde klare regler for at arbejde freelance her, har været lidt af en jungle.

 

Hvad har været din største succesoplevelse(r) i Dubai?

Samarbejdet med min kvindelige lokale Emirati business partner, har givet mig mange positive og interessante kulturoplevelser. Vi er udefra set meget forskellige, dog oplever vi tit, at mange af vores grundlæggende bekymringer og glæder er de samme.

 

 

Favoritsted i Dubai?

Jeg har mange favoritsteder, og dem jeg som regel vender tilbage til, er de enkleste.

Strand og vand. En løbetur langs stranden ved Jumeirah efterfulgt af en svømmetur. Eller en tidlig morgen på Black Palace Beach.

Ørkenen. Desert safari i en Landrover i Dubai Conservation Reserve med Platinum Heritage, eller en Yoga retreat under stjernerne med Lifestyle Yoga.

Lokal kultur. Sheik Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi eller Sheik Mohammed Center for Cultural understanding’s session i Jumeirah Mosque.

Al Fahidi/Bastakiya området. XVA boutique hotel’s courtyard cafe har lækker lokal vegetarmad, den bedste mint & lime juice og altid spændende kunst. Alserkal Avenue for kunst og andre happenings.

Luksus. Al Qasr hotel. Sunset yoga på stranden og/eller High Tea.

The One and Only's (hvordan kan man have to One & Only?). Strandbarerne Jetty Lounge og 101.

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required