KIRSTEN BAK NIELSEN

Kirsten Bak Nielsen -

Tænk alternativt når der skal søges job i Dubai.

 

 

Dubai, den 15. september 2016

Denne artikel én i en serie af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt. Om de glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til hverdagen, jobsøgning, arbejde, karriere.

Da Kirsten flyttede til Dubai i 2015, måtte hun vinke farvel til sit kreative job som industriel designer i Aalborg. Hun var indstillet på at skifte branche for at komme på abejdsmarkedet og lære arbejdskulturen at kende i denne del af verden.

Her giver Kirsten sit bud på, hvad man skal have i tankerne, når man skifter branche og søger job i udlandet.

 

1. Hvor længe har du været i Dubai og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg flyttede til Dubai i oktober 2015, efter min mand fik tilbudt job hernede. Med to små børn, en hund og nykøbt hus, var det en meget svær beslutning, der ikke lå lige til højrebenet. Vores drøm var dog en dag at flytte til udlandet, og da muligheden bød sig, var vi nødt til at prøve lykken – selvom det betød, at jeg måtte opsige mit job som industriel designer i Aalborg.

 

2. Hvor længe har du været medlem af DBWD – hvad har det betydet for dig?

 

Jeg blev medlem af DBWD kort tid efter, jeg flyttede til Dubai. Det var noget, jeg fik anbefalet af bekendte, der tidligere har boet i Dubai, og som jeg søgte råd hos, inden vi tog skridtet og flyttede. I december 2015 var jeg således til mit første møde med DBWD. Det var en rigtig god aften med medlemsfortællinger, og det gav mig hurtigt et indblik i, hvilke kvinder der er med i netværket. Indtil videre har DBWD givet mig en større indsigt i danskernes virke her i Dubai og samtidigt udvidet mit netværk. Jeg synes, at det er utroligt spændende at høre om kvindernes forskellige baggrunde og motivation for at leve i Dubai.

 

3. Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag/dit virke/din karriere i Dubai?

 

Jeg arbejder hos Rafn & Søn, hvor jeg varetager administrative opgaver. Det kan bedst beskrives som et job, der ligger uden for mit tidligere arbejdsområde, men jeg er taknemlig for at have fået muligheden. Jeg ser dog muligheder for en fremtidig karriere som industriel designer i virksomheden, og det er der, jeg arbejder mig hen imod. Det er min drøm at arbejde mere internationalt og samtidig udnytte mine kompetencer for innovation, produkt- og forretningsudvikling.

 

4. Hvilke tre ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

 

Arbejdsforholdene i Dubai er væsentlig forskellige, fra dem jeg kender i Danmark. Jeg synes dog, at det er farligt at sammenligne dem direkte.

 

Tre ting jeg ikke sætter pris på:

1. Trafikken til og fra arbejde. Det tager mig typisk 45 min at køre på arbejde i tæt trafik og lange køer.

2. Den manglende pensionsopsparing, som jeg må spare op på anden vis.

3. De til tider lidt ensformige arbejdsopgaver. Jeg savner udfordringerne og kreativiteten.

 

Tre ting jeg sætter stor pris på:

1. Fleksibiliteten i min arbejdstid. Jeg bestemmer selv, hvornår jeg møder, og hvornår jeg tager fri.

2. Deltidsstilling på 30 timer og en ekstra fridag om ugen.

3. Muligheden for, internt i virksomheden, at skifte stilling og dermed få nye arbejdsopgaver

 

a. Hvad er forskellen for dig på at arbejde i Danmark og i Dubai?

De fysiske rammer og arbejdsopgaverne er naturligvis meget forskellige fra det arbejde, jeg havde i Danmark. Men i forhold til min nuværende stilling, så er der ingen kulturelle forskelle, idét alle mine kollegaer er danskere. Det er derfor også mit mål, at komme til at arbejde mere internationalt og dermed få en større forståelse for kulturen i Mellemøsten.

 

5. Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai?

 

Jeg følte mig egentlig godt forberedt, inden jeg flyttede til Dubai. Jeg har nære venner, der har boet og arbejdet i Dubai, som kunne fortælle mig om livet hernede og dermed forberede mig på mødet med arbejdslivet. Jeg havde ikke ret mange forventninger, men havde bestemt mig for at være nysgerrig i min jobsøgning. At det gik så hurtigt med at finde et job, var egentlig det, der kom mest bag på mig. Jeg ville dog ønsket, at jeg var mere forberedt på de forventninger, som institutionerne stiller til kvinder med børn. Jeg har to børn og bliver ofte inviteret til hele og halve dages kreative udfoldelser i deres nursery. Det kræver en del fridage og flekstid.

 

a. Hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

 

Min bedste råd er at være nysgerrig i jobsøgningsprocessen. Hvis du er meget fastlåst på, hvad du vil arbejde med, og hvilke arbejdsopgaver du vil have, så kan jobsøgningsprocessen trække ud. Når jobbet først er i hus, kan du arbejde på at modellere stillingen, så den passer bedre til dig og dine kompetencer. Du får ikke de gode arbejdsopgaver, dem skal du selv tage.

 

6. Hvad har været din/dine største succesoplevelse i Dubai?

 

Jeg føler stor succes og glæde, hver gang vi er sammen med vores venner i Dubai. Hjemme i Danmark havde min mand og jeg hver vores omgangskreds og kun få fællesvenner. Vi er begge meget sociale mennesker, og det betyder derfor meget for mig, at vi kan dyrke venskaberne sammen. Vores vennekreds vokser hele tiden, og det er jeg meget taknemmelig for.

 

7. Hvad er dit favoritsted i Dubai (for business, for cocktails, for at slappe af, at bo…)?

 

Jeg kan godt lide at shoppe, men undgår som regel de store shoppingcentre og holder mig primært til Mirdif City Center og Outlet Mall, der ligger tæt på Silicon Oasis, hvor jeg bor. Jeg elsker i øvrigt Ripe Market i Zabeel Park om vinteren og Antique Museum, som er en hel unik oplevelse.

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required