LENE MARIE BAAGØE SØRENSEN

Læs om Lene Marie Baagøe Sørensen, der i 2007 blev forelsket og betaget af Dubai. Lene Maries ønske om et liv i den multikulturelle Metropol, blev til virkelighed og er i dag serie-iværksætter, med mod på udfordringer.

 

"Jeg har altid haft meget energi og mod på at prøve nye ting af, så min hverdag i dag bærer præg af mine ambitioner og vilje. Jeg har startet to virksomheder op indtil videre, og med deltidsjob som indtægt, er der nok at se til."

 

Denne artikel er en i serien af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt. Om de glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til hverdagen, jobsøgning, arbejde, karriere.

Lene Marie Baagøe Sørensen -

Serie iværksætter med kærlighed til den multikulturelle Metropol - Dubai

Dubai, den 28. april 2015

Hvor længe har du været i Dubai, og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg flyttede herned første gang i 2007, hvor jeg arbejde som Au Pair i 6 måneder. Det var inden mine studier, så jeg havde ikke mulighed for at blive, men jeg lovede mig selv, at jeg ville komme tilbage – jeg var fuldstændig solgt til stedet, hvor alt var muligt!

 

I 2010 tog jeg min uddannelsespraktik i Jumeirah Group. I 2011 arbejdede jeg som Stewardesse hos Emirates Airlines og flyttede endeligt herned i januar 2013, med fast job i marketing og de helt store drømme linet op.

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag / dit virke / din karriere i Dubai?

Jeg har altid haft meget energi og mod på at prøve nye ting af, så min hverdag i dag bærer præg af mine ambitioner og vilje. Jeg har startet to firmaer op indtil videre, og med deltidsjob som indtægt, er der nok at se til. For mig handler livet om prioritering, og jeg ved, at 2 timer på stranden kan få min gejst tilbage, når jeg hænger lidt med næbet… hvilken frihed at have?!

 

At være gået all-in i Dubai kan måske ses som et sats, men jeg tror at distancen hjem til, og at der intet sikkerhedssystem er, motiverer mig til at lægge alt hvad jeg har i mine investeringer – nu det skal jo lykkes!

 

Hvilke tre ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

underspørgsmål: Hvad er forskellen for dig på at arbejde i Danmark og Dubai?

Udover at solen skinner stort set hver dag, så sætter jeg stor pris på, at Dubai har ALT! Både for business men også personligt, er det virkelig brugbart, at man kan finde alt på alle kvalitetsniveauer. Det er dog også en ulempe, hvis man ikke kender markedet eller detaljerne, da man som hvid dansker ofte bliver snydt.. hah!

 

Jeg synes derfor, man i Danmark er godt hjulpet godt på vej, da man generelt kan stole på alle og ved, at der er reguleringer og ordnede forhold på det hele, men det begrænser desværre også friheden, som man derimod har i Dubai. Så i sidste ende tror jeg, man skal have gjort sit forarbejde grundigt og medbringe de store albuer, hvis man skal have en chance i den arabiske ørken, – men så kan det til gengæld også ende langt ud over forventningerne..

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai?

Underspørgsmål: hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

Jeg ville ønske, at jeg havde undersøgt mit marked bedre. Dubai er en spøjs sammenblanding, og selv et marked som det danske, som jeg troede, jeg kendte ind og ud, viste sig at være helt anderledes, end hvad jeg kendte hjemmefra. Der sker noget med os, når vi flytter til udlandet, og den havde jeg ikke set komme.

 

Mht. Trade licence og det formelle omkring at starte virksomhed, så har jeg også erfaret, at det bedre kan svare sig at starte hele virksomheden op, inden du låser dig fast i en sektor. Det er dyrt at ændre papir på partner, navn osv., så indtil du har fundet ud af, hvad virkeligheden bringer din service/produkt, så vær fri og føl dig frem.

 

Derud over vil jeg nævne tidsestimering i opstartsfasen – ALT går langsomt i Dubai, og de mangler altid et stykke papir mere fra dig. Hvis du regner 6 måneder oven i din tidsplan, er den mere realistisk!

 

Hvad har været din/dine største succesoplevelse(r) i Dubai?

Dubai er bare så spækket med energi og succesfulde mennesker. Jeg bliver helt høj af at møde så mange mennesker hver dag, som det er lykkedes for! At jeg som 27 årig allerede har skabt 2 virksomheder og endda fundet manden i min liv imens, er mere end hvad jeg havde drømt om at skabe i Dubai, på halvandet år!

 

Hvad er dit favoritsted i Dubai (for business, for cocktails, for at slappe af, at bo…)?

Som nævnt tidligere er jeg stor fan af stranden – og gerne en stille én gemt væk! Jeg plejer at tage på Jumeriah 1 ved Marine Resort - uden liggestole, service eller nogen former for luksus! Når jeg til gengæld skal arbejde, motiverer det mig at være i DIFC, hvor business energien er højest. Når vi har råd, håber vi at finde en ”gammel” villa ned til vandet i Jumeirah 1, som vi kan destruere lidt på!

 

Hvad har det betydet for dig at være medlem af DBWD?

Jeg er først relativt sent kommet ind i DBWD og må indrømme, at jeg er blevet positivt overrasket. Jeg synes, det er givende at møde andre kvinder, som brænder for at få afprøvet mulighederne hernede. Jeg mærker folks passion, om det så er for business, som mor eller at prøve de luksuriøse muligheder vi har hernede, så er det fedt at få fyldt batterierne op med vidt forskellige initiativer og historier, så tak for det! ☺

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required