LOUISE STEEN

Denne måneds medlemsfortælling er fra Louise Steen, stifter af myhealthyDXB.com. Louises opskrift på en succesfuld karriere i Dubai er uden tvivl netværk. Louise har med et solidt netværk, og en evne til konstant at udvide det, banet sig vejen igennem karrierejunglen og er blevet et anerkendt ansigt, når man taler om det sunde liv i Dubai.

 

"Jeg har været vidt omkring i forhold til at starte forretning op her og ville ikke have været foruden nogle af de positive så vel som mindre positive oplevelser, jeg har fået. Hver en oplevelse er en læring – og faktisk lærer jeg meget mere af de negative oplevelser end af de positive. Når du får et gok i nøden med noget, der ikke fungerer, så bliver du nødt til at redefinere, hvad du laver og skære ind til benet for at få dit projekt drejet i en retning som kan lade sig gøre."

 

 

Denne artikel er en i serien af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt. Om de glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til hverdagen, jobsøgning, arbejde, karriere.

Louise Steen -

Globetrotter går forrest i Dubais sundhedsrevolution

Dubai, den 7. november 2015

Hvor længe har du været i Dubai og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg har været i Dubai i lidt over 3 år. Jeg har altid rejst meget og boet på flere kontinenter, så det var naturligt for mig at søge ud igen. Jeg ville gerne give mine børn oplevelsen af at bo i udlandet og leve i et internationalt miljø. Jeg var i Dubai første gang i 2010 med min familie, og vi faldt pladask for stedet men den fantastiske kombination af strand og storby, så da muligheden kom, greb vi den og tog af sted.

 

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag/ dit virke / din karriere i Dubai?

 

Jeg har startet hjemmesiden MyHealthyDXB.com, hvor vi skriver om ernæring og udbud af sund mad i Dubai. Det er fantastisk spændende, fordi det sætter mig i forbindelse med rigtig mange mennesker her i Dubai, og samtidig er det arbejde indenfor et felt, hvor der sker rigtig meget her i byen. Hver dag er forskellig. Jeg bruger en del af min tid på at skrive og lave research, interviewe og arbejde med de freelancere, som jeg hyrer ind. Food blogging og food photography er ret stort her og et spændende område, hvor man møder mange sjove mennesker.

 

 

Hvilke tre ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

Hvad er forskellen for dig på at arbejde i Danmark og Dubai?

 

Jeg sætter stor pris på den frihed, som mit arbejde giver mig og den indsigt i Food & Beverage branchen, som det har givet mig. Jeg sætter også stor pris på at møde en masse spændende mennesker. Det jeg sætter mindst pris på er, at jeg savner en business partner at sparre med og lægge noget af ansvaret over på. Når man starter en forretning, så har man sine kernekompetencer – og så skal man også lige klare alt det andet, som man måske ikke lige er så god til. Eller også skal man outsource en masse, men det bryder jeg mig ikke så meget om, for det kræver en masse tillid, tid og penge.

 

I Danmark arbejdede jeg på en af Danmarks største arbejdspladser hvor der var mange led op til den øverste ledelse og en masse systemer og processer, jeg skulle forholde mig til. Det giver rigtig god mening, når en masse mennesker skal samarbejde, men tingene forholder sig meget anderledes, når man er i en langt mindre biks. Dog har det at arbejde for en stor arbejdsplads lært mig en masse og givet mig disciplin, som jeg ikke kunne være foruden.

 

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai?

Hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

 

Da jeg kom til Dubai havde jeg opfattelsen af, at kvinder her er nogle, der går hjemme og passer børn. Det ligger slet ikke til mig og vil aldrig komme til det, men det tog mig alligevel noget tid at forstå, at mange kvinder har fede stillinger og gør det rigtig godt her. Hvis jeg havde vist det, så havde jeg nok gået lidt hårdere på til at starte med, i stedet for at gå rundt som katten om den varme grød. Jeg har været vidt omkring i forhold til at starte forretning op her og ville ikke have været foruden nogle af de positive så vel som mindre positive oplevelser jeg har fået. Hver en oplevelse er en læring – og faktisk lærer jeg meget mere af de negative oplevelser end af de positive. Når du får en gok i nøden med noget der ikke fungerer, så bliver du nødt til at redefinere hvad du laver og skære ind til benet for at få dit projekt drejet i en retning som kan lade sig gøre. Det er vigtigt at snakke med en masse mennesker om, hvad du laver eller ønsker at lave for at få alternativt input på. Der er mange forskellige mennesker her i Dubai og derfor også oftest svært at klart få defineret din kærnemålgruppe, da den kan være meget bred – og vil sikkert oftest også være meget anderledes end dig.

 

underspørgsmål: hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai? Snak med så mange som muligt om, hvad der kan lade sig gøre her. Spørg løs, folk her er virkelig flinke og åbne for at få en snak – det værste der kan ske er, at du får et nej, og det bedste der kan ske er, at du møder et fantastisk menneske, der giver dig en masse input, der kan booste dig på din vej.

 

 

 

Hvad har været din/dine største succesoplevelse i Dubai?

 

En masse positiv omtale af folk der ikke kender mig, men som synes, at jeg har noget at komme med – og folk der spontant fortæller mig, at det arbejde jeg laver gør en forskel i deres liv.

 

 

 

Hvad er dit favoritsted i Dubai (for business, for cocktails, for at slappe af, at bo…)?

 

Området omkring Emaar Boulevard i Down Town er et af mine favoritsteder at få en kaffe eller at sidde og arbejde. Jeg elsker også stranden, hvor jeg lader mine batterier op og har kvalitetstid med min familie. Herud over så elsker jeg at opleve, hvordan farmers markederne vinder terræn her i byen og gør økologisk mad mere tilgængeligt og billigere. Og så elsker jeg også at tage ud og besøge nogle af de farms, der ligger her i UAE og se hvordan farmerne knokler for at gøre en forskel, en forskel som de VIRKELIG tror på.

 

 

 

Hvad har det betydet for dig at være medlem af DBWD?

 

Jeg kom relativt hurtigt i bestyrelsen af DBWD, hvilket var rigtig vigtigt for mig. Det var fedt at komme ud og arbejde med de andre superdygtige og engagerede bestyrelsesmedlemmer og føle, at selv om jeg havde opgivet min karriere hjemme i DK, så kunne mine evner stadig bruges. DBWD er et netværk, der har udviklet sig helt vildt, siden jeg kom til Dubai, det er et dejligt sted at komme og få nogle gode oplevelser med højt til loftet.

 

 

Hvor længe har du været medlem?

 

Øh godt spørgsmål – måske omkring tre år, tror jeg.

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required