METTE MAHAINI

Læs om Mette Mahaini, der forelskede sig i en mand, som arbejdede i Dubai. Som forholdsvis nyuddannet landskabsarkitekt fik Mette en strålende karriere med højere løn, langt større projekter og budgetter at arbejde med samt en erfaring hun aldrig kunne have fået i Danmark.

"I Danmark ville jeg aldrig komme til at arbejde med lignende projekter; specielt budgetterne er i en helt anden klasse, hvilket gør designmulighederne større, og der er langt større chance for, at projekterne rent faktisk bliver udført."

 

 

Denne artikel er en i serien af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt. Om de glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til hverdagen, jobsøgning, arbejde, karriere.

Mette Mahaini -

Fandt kærligheden, og nøglen til en spændende karriere som landskabsarkitekt, i Dubai.

 

Dubai 26. maj 2015

Hvor længe har du været i Dubai og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg har været i Dubai i snart 8 år. Jeg flyttede hertil, fordi jeg mødte min mand, Henrik, som allerede boede og arbejdede i Dubai.

 

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag / dit virke / din karriere i Dubai?

 

Jeg er landskabsarkitekt og arbejder som sådan på en tegnestue i Al Barsha, hvor vi er omtrent 30 ansatte. Jeg har arbejdet på tegnestuen, siden jeg flyttede hertil afbrudt af et par barsler.

 

Min hverdag består i projektledelse af diverse projekter. Vi designer primært hoteller, resorts og store villaer/paladser og hele villa-compounds. Jeg har løbende ansvaret for cirka 2-4 projekter, som jeg projekterer fra Concept Stage til Tender. Jeg har 2 tekniske tegnere til rådighed for diverse udarbejdelser. Mit arbejde er meget alsidigt, fordi jeg på den ene side skal være kreativ, men også lede projekterne. Jeg kommer ofte ud til møder med ingeniører, arkitekter, klienter, suppliers, contractors osv..

 

 

Hvilke tre ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

underspørgsmål: Hvad er forskellen for dig på at arbejde i Danmark og Dubai?

 

Jeg sætter stor pris på de udfordringer, projekterne giver mig. I Danmark ville jeg aldrig komme til at arbejde med lignende projekter; specielt budgetterne er i en helt anden klasse, hvilket gør designmulighederne større, og der er langt større chance for, at projekterne rent faktisk bliver udført, - og det inden for en relativ kort periode!

 

Yderligere er lønniveauet væsentligt højere i Dubai end i Danmark, fordi efterspørgslen er stor efter udenlandske Master-uddannede arkitekter og landskabsarkitekter, der har erfaring i regionen.

 

En ulempe er helt klart de gentagne komplikationer, man støder på, når man arbejder med mennesker fra så mange forskellige lande og kulturer, det være sig i forbindelse med kommunikation/misforståelser, prioriteringer, design-synspunkter osv..

 

 

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai?

underspørgsmål: hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

 

Egentlig tror jeg ikke, min arbejdsrolle er så meget anderledes her i Dubai i forhold til i Danmark. Jeg nåede kun at arbejde 1 år på en dansk tegnestue i København, inden jeg tog til Dubai, så jeg har ikke så meget at sammenligne med. Men jeg vil tro at det, der har overrasket mig mest, er “tonen”, der ofte bliver brugt til projektmøderne. Visse arkitekter, klienter etc. - måske i særdeleshed englændere og sydafrikanere - kan være decideret verbalt ubehagelige overfor de forskellige mødedeltagere. Det er hverken sjovt at være vidne til eller at opleve på egen krop. Det har jeg ikke erfaring med fra Danmark, hvor man som regel taler civiliseret til hinanden og ikke kaster med "mudder". Min arbejdsmæssige erfaring, og det at blive ældre og få børn, har gjort mig mere “hårdhudet”, og jeg har lært ikke at tage tingene så personligt.

 

 

Hvad har været din/dine største succesoplevelse i Dubai?

 

At min uddannelse er meget anvendelig i Dubai; især fordi det jo egentlig ikke var pga. mit arbejde, jeg tog til Dubai. Og så selvfølgelig at få to børn og at få en hverdag til at fungere i en ny kultur, som vi som familie har lært at trives godt i.

 

 

Hvad er dit favoritsted i Dubai (for business, for cocktails, for at slappe af, at bo…)?

 

Jeg holder meget af restaurant La Petite Maison og Robertos i DIFC - både til cocktails i baren og til middag i restauranterne.

 

 

 

Hvad har det betydet for dig at være medlem af DBWD?

 

Jeg nyder at komme ud en hverdagsaften og blive overrasket/forkælet med et spændende foredrag eller lignende, - ikke at skulle yde, men blot at være tilstede og lytte… og modtage. Det er lidt som at gå i skole/til forelæsning igen :o).

 

 

 

 

Hvor længe har du været medlem af DBWD?

 

Det kan jeg faktsik ikke rigtig huske - måske omkring 2 år, og jeg er løbende kommet til møderne.

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required