TINE KAALUND

Tine har meget bevidst valgt familien frem for karrieren. Livet i Dubai har fået karrierekvinden til at søge andre græsgange, og med et deltidsjob på hånden har det givet mening for både Tine og familien. Tine er også en flittig blogger, hvor hun belyser både positive og negative aspekter af at bo, arbejde og leve i et muslimsk land, i skærende kontrast til livet i Danmark.

 

"Min store passion er at skrive. Jeg drømmer om at arbejde dedikeret på mine fortællinger - og indtil videre er det lykkedes meget godt med min blog: www.moriudlandet.com Her skildrer jeg min families oplevelser med livet i udlandet."

 

Denne artikel er en af en serie af artikler om DBWDs medlemmer. Med disse artikler ønsker vi at tegne et realistisk billede af livet i Dubai på godt og ondt via glæder, oplevelser, udfordringer og frustrationer, Dubailivet byder på i forhold til livet, jobsøgning, arbejde og karriere.

Tine Kaalund -

Om balancen mellem karriere og familie!

Dubai, den 26. marts 2015

Hvor længe har du været i Dubai og hvad fik dig til at flytte hertil?

 

Jeg har været i Dubai i præcist ét år. Årsagen til, at vi flyttede hertil, er den samme som mange andres - nemlig at min mand blev tilbudt en spændende stilling. Før vi kom hertil, boede vi i England, så vi har været vant til at bo i udlandet i nogle år efterhånden.

 

Hvordan vil du beskrive din arbejdsdag / dit virke / din karriere i Dubai?

 

Min karriere har stået på stand-by siden vi forlod Danmark, fordi jeg gerne vil fokusere på vores døtre. Men jeg har arbejdet som støttelærer i engelsk nu i et halvt år på GEMS Wellington Academy Silicon Oasis. Jeg har fra starten været meget direkte over for min nuværende leder og forklaret hende, at mit primære behov i disse år er at være mor. Så min leder har til fulde accepteret, at jeg arbejder deltid fra 7.30 til 12.00 hver dag (søn-tors). Min arbejdsdag er varieret, fordi jeg går "fra klasse til klasse" - og jeg nyder virkelig at være sammen med de unge mennesker. Jeg alternerer mellem at støtte 5-10 elever med indlæringsvanskeligheder i et almindeligt klassemiljø til koncentreret 1:1-lektiehjælp med udvalgte elever, der arbejder på at få bedre sprogfærdigheder.

 

Hvilke ting sætter du mest/mindst pris på ved at arbejde i Dubai?

 

Det, jeg bedst kan lide ved mit nuværende arbejde i Dubai, er mangfoldigheden. Det er utrolig spændende at være i et klasseværelse med op til 30 nationaliteter, som skal samarbejde, tale et fælles sprog og forholde sig til hinandens forskelligheder. Herudover er jeg også begejstret for min leder, som er en stærk motivator for os, der arbejder i hendes team - og hun formår at gradbøje reglerne, således at jeg f.eks. kan arbejde deltids. Sidst, men ikke mindst, så føler jeg mig udfordret rent fagligt, fordi jeg ikke har arbejdet som lærer før - og det føles godt at lære nyt.

Jeg sætter absolut mindst pris på min aflønning! Med en universitetsgrad og mange års erhvervserfaring er det en voldsom overraskelse at opleve lønniveauet i Dubai for en ikke-ledende stilling.

Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark er rigtig godt beskyttede af arbejdsmarkedslovgivningen, og selvom der findes arbejdslovgivning i Dubai, så er det langt fra den danske model. Man er på ingen måde "sikret".

Den helt store kontrast mellem mit arbejdsliv i Danmark og i Dubai er, at i Danmark havde jeg en fuldtidsstilling med et langt større ansvar end her - blandt andet fordi vi havde familiemedlemmer til at hjælpe med vores førstefødte. Dét er ikke en mulighed for mig her i Dubai på nuværende tidspunkt, hvor to fuldtidsstillinger ville påføre et alt for stort pres på familielivet. Mit liv og min identitet har efterhånden også ændret sig så meget, at jeg slet ikke er interesseret i at blive projektleder med budgetansvar igen.

 

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, inden du startede din karriere i Dubai, og hvilke råd har du til andre danske kvinder, der ønsker en karriere i Dubai?

 

Jeg føler ikke, at der var noget, jeg manglede at få at vide, før jeg begyndte at arbejde i Dubai. Jeg var bevidst om at arbejdsforholdene, lønniveauet, kulturen m.v. er helt anderledes. Måske har årene i England forandret mig, men jeg er villig til at arbejde på en anden måde end tidligere i mit liv. Dette skal ikke forstås som om, jeg er uinteresseret i at arbejde eller lader min karriere stå i stampe, men jeg har prioriteret, at det lige nu handler mere om tid med børnene end stigning i graderne. Og så har jeg aldrig arbejdet som lærer før, så dét i sig selv er en spændende udfordring, hvor jeg absolut lærer nyt hver eneste dag. Mit råd eller tip til danske kvinder, der ønsker sig en karriere i Dubai, vil være at bruge dit netværk mest muligt. Meld dig ind i foreninger, netværksgrupper og andre steder, hvor du kan møde mennesker, som har idéer, kontakter og kan støtte dig i processen. Det er også altid en god mulighed at ringe et par rekrutteringsfirmaer op og lade dem foretage en 'grovsortering' af markedet for dig.

 

 

Hvad har været din/dine største succesoplevelse(r) i Dubai?

 

Min største succesoplevelse er helt klart, at vores døtre er faldet til hurtigt, og at de trives så fint i skolen og børnehaven. Det har også været af stor betydning for hele familien, at vi hurtigt har formået at få en god omgangskreds for både børnenes og vi voksnes vedkommende. For uden venner, så føles livet ensomt i udlandet.

 

Hvad er dit favoritsted i Dubai ?

 

Mit favoritsted er den gamle bydel i Bur Dubai, som hedder Al Fahidi eller Bastakiya. Der er hverken smart, moderne eller glamourøst. Til gengæld føles det autentisk, hvor så mange andre steder i Dubai føles 'internationale' og meget lidt mellemøstlige. Jeg elsker, når vi går tur langs Dubai Creek fredag formiddag og lytter til minareternes kalden, mens souk-boderne åbner. Det er skønt at se gadelivet udfolde sig, når de lokale vågner op til en ny dag.

 

 

Hvad har det betydet for dig at være medlem af DBWD?

 

At være medlem af DBWD har ført mange positive ting med sig. Blandt andet fandt jeg mit job som støttelærer igennem netværket - og så er der en fantastisk blanding af stof til eftertanke og idé-vækst, hver gang vi mødes i DBWD.

Jeg meldte mig ind i DBWD stort set med det samme, så jeg har været medlem i knapt et år. Jeg føler, at netværket er en åbenlys mulighed for at få gode kontakter - både med henblik på at finde et relevant arbejde, men også i forhold til at lære andre kvinder at kende og lære om Dubai-livet af dem.

NEWSLETTER SIGN UP

Subscribe to DBWD newsletter

* indicates required